Συστατικά:
1 τσιπούρα (περίπου 500γρ.) ή λαυράκι
4 ντομάτες κομμένες στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
1 χούφτα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Χυμό από ένα λεμόνι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι για γεύση
Συστατικά:
4 φιλέτα τόνου καθαρισμένα από κόκαλα
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1.5 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, σπασμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Μια πρέζα αλάτι
Έξτρα ελαιόλαδο για το ψήσιμο στη σχάρα
Συστατικά:
750 γρ. θράψαλο σε ροδέλες Kallimanis
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. τσαγιού αλάτι
1 κουτ. τσαγιού τριμμένο γλυκό κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
1 κουτ. τσαγιού ρίγανη
½ φλιτζανιού μπίρα (περίπου)
λάδι για το τηγάνισμα