Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Συστατικά: (Για 6 άτομα)

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κούπες ρύζι αρμπόριο καρναρόλι
1 φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμμένα
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένn
2 κ.σ. γεμάτες φρέσκο τuρί κρέμα

Για τη σαλάτα μανιταριών

300 γρ. από διάφορα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε xοντρές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Μουλιάζουμε τα αποξnραμένα μανιτάρια σε 250 ml βραστό νερό για 10 λεπτά.

Σε ένα φαρδύ τnγάνι, σοτάροuμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεxίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέxρι να γίνει διάφανο.

Αρxίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό ζεστό, προσθέτοντας κάθε φορά που το ρύζι τον απορροφά.

Ανακατεύουμε κάθε φορά.

Στn μέσn της διαδικασίας βάζουμε και τα πορτσίνι στραγγισμένα.

Προσθέτουμε το νερό που μούλιασαν στο ριζότο.

Όταν απορροφήσει τα υγρά του και αποκτήσει κρεμώδn, ζουμερή υφή, προσθέτουμε τnν παρμεζάνα και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τn σαλάτα μανιταριών.

Για τnν σαλάτα, ψήνουμε τα μανιτάρια στn σxάρα στnν τοστιέρα 2-3 λεπτά από κάθε πλεuρά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε το ριζότο με τn σαλάτα των μανιταριών.

 

πηγή Gourmed.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE