ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΟΥΠΕΣ
ΜΠΙΖΕΛΟΣΟΥΠΑ | ΜΠΙΖΕΛΟΣΟΥΠΑ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Παιρνουμε τα μπιζελια και τα βαζουμε σε νερο να μουσκεψουν(απο την προηγουμενη μερα) ή αρακα φρεσκο. Βαζουμε σε μια κατσαρολα βουτυρο ή λαδι να καψει και σωταρουμε ολα μαζι.Τα αφηνουμε ολα μαζι να σωταριστουνε και προσθετουμε λιγο φον ασπρο* αλατι,πιπερι,(καποιο μυροδικο της αρεσεκειας μας) και την αφηνουμε να βρασει για περιπου 2ωρες Οταν βρασει και ειναι ετοιμη την κατεβαζουμε απο την φωτια την περναμε απο σιτα ή απο ενα τουλι και την πολτοποιουμε αν κατι δεν εχει φυγει καλα...
Τελος προσθετουμε λιγο βουτυρο φρεσκο,και κρεμα γαλακτος και την βαζουμε να παρει μια βραση..και σερβιρουμε! *Φον ασπρο: Εχουμε απο ενα βραστο κρεας μοσχαρι αρνι ή κι απο ενα κοτοπουλο!Μεσα στο νερο εχουμε προσθεσει καροτα πατατες κρεμμυδια πιπερι αλατι.. Φον ασπρο λεγετε ο ζωμος που προκυπτει απο το βρασιμο του κρεατος εφ οσον ειναι καθαρος και δεν υπαρχει καποιο στοιχειο απο τα προαναφερθεντα
πηγή GreekMasa.gr |
|||
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|
