ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Μουσκέψτε τα ρεβύθια σε πολύ νερό αποβραδίς. Στραγγίστε, πασπαλίστε με τη σόδα, και αφήστε στο τρυπητό 2 ώρες. Ξεπλύντε καλά στη βρύση. Αν θέλετε, τρίψτε τα ρεβύθια σε πετσέτες για να βγάλετε και να πετάξετε το φλούδι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μέτρια πυρίμαχη κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το καρότο, αν το χρησιμοποιείτε, ανακατεύοντας. Βάλτε το χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο, προσθέστε το ζωμό ή νερό, το πορτοκάλι και το σέλινο.
Όταν πάρει βράση βγάλτε από τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα με διπλή στρώση αλουμινόχαρτο, και βάλτε το καπάκι της από πάνω. Προσθέστε τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση, προσθέτοντας και το μαύρο πιπέρι, όσο θέλετε. Περιχύστε από πάνω με ελαιόλαδο και σερβίρετε τα ρεβύθια ζεστά χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Βασισμένη σε συνταγή της Καλομοίρας Βρονταμίτη, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας Η Στροφή του Μίμη, στο Βουρκάρι, στη Τζια.
πηγή Αrapina.gr
|
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|