ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών και τα πλένουμε καλά, ειδικά τα φύλλα που μαζεύουν περισσότερο χώμα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα σωτάρουμε και αυτά. Βάζουμε στη κατσαρόλα τα πράσα, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά, την κλέινουμε με το καπάκι της. Κάθε τόσο ανακατεύουμε και μόλις τα υγρά που βγάζουν τα πράσα φτάσουν κοντά στο σημείο να τα σκεπάσουν, βάζουμε το πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τ' αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο. Και βάζουμε ένα κουταλάκι καπνιστό πιπέρι Λουτρακίου, ένα κουταλάκι αλάτι, μισό κουταλάκι μαστίχα Χίου, και σχεδόν ένα ποτήρι ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει να ξαναβράζει, ξαναχαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά. Ισως χρειαστεί νερό, οπότε δοκιμάζουμε και πράττουμε αναλόγως.
|
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|