ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέστε το φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες καθώς και το καρότο. Αφήστε για λίγο να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα). Πλύντε, στραγγίστε και ρίξτε το στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνηθου ή του μάραθου. Τα φύλλα κρατείστε τα για το τέλος. Αν τα βάλετε τώρα θα χάσουν το χρώμα τους. Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά. Σκορπίστε πάνω τους το ρύζι καλά πλυμμένο. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και ψήνετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα φύλλα του άνηθου ή του μάραθου ψιλοκομμένα, ελέγχετε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρετε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνετε με φρέσκο ελαιόλαδο. Μην το αφήσετε στην κατσαρόλα περισσότερο χρόνο. Συνεχίζει να ψήνεται και χάνει όλη του τη φρεσκάδα.
πηγή GreekMasa.gr |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|