|
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ |
 |
Συστατικά:
350 γραμ. πένες
400 γραμ. ψαχνό κολοκύθας
120 γραμ. αμυγδαλόψυχα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ζωμό λαχανικών κύβου
80 γραμ. χαλούμι
30 γραμ. κορυφές γλιστρίδας
λάδι
αλάτι,πιπέρι
|
ΟΔΗΓΙΕΣ :
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ψιλοκόψτε τα. Κόψτε την κολοκύθα σε κυβάκια. Θρυμματίστε την αμυγδαλόψιχα. Κόψτε το χαλούμι σε πολύ λεπτές φλούδες. Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με 5 κουταλιές λάδι και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο και την αμυγδαλόψιχα. Προσθέστε την κολοκύθα, το ζωμό, σκεπάστε το τηγάνι και συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα al dente, ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέστε 1-2 κουταλιές λάδι, το χαλούμι, τη γλιστρίδα και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίστε με άφθονο πιπέρι και σερβίρετέ τα ζεστά. Εάν προτιμάτε μια γεύση λίγο πιο έντονη, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γλιστρίδα με φύλλα ρόκας.
πηγή Υumyum.gr
|