ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Αρχικά κόβουμε τα μανιτάρια στα 2 αν είναι μεγάλα ή στα 4 αν είναι μικρά.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια μας.Τα αφήνουμε αρκετή ώρα γυρνόντας τα συνεχώς για να καβουρδιστούν από όλες τις πλευρές, να μοσχομυρίσουν και να βγάλουν τα ζουμιά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι και το αφήνουμε και αυτό 1-2 λεπτά να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και ταχοντροκομμένα κομμάτια του μαρουλιού και αφήνουμε τα ζαρζαβατικά μας να βράσουν και να μαραθούν με τα ζουμιά που θα βγάλουν για 15-20 λεπτά ανακατεύοντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο για να μοσχομυρίσει το φαγητό και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε αλάτι για να τραβήξει τα υγρά του φαγητού και πιπέρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο για αυγόκομα. Το αφήνουμε 5 λεπτά, σβήνουμε το μάτι και αυγοκόβουμε.
Για να αυγοκόψουμε:
πηγή GreekMasa.gr |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|