|
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΙΛΑΦΙ |
 |
Συστατικά:
1 κιλό γαρίδες
χυμό απο 1/2 λεμόνι
1/2 φλυτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ψιλκομμένο μαιντανό
3-4 ντομάτες
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι- πάπρικα
2 φλυτζ.τσαγ. ρύζι Καρολίνα
|
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε
νερό με το χυμό μισού λεμονιού και τις σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Τις
στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Καθαρίζουμε τα
κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες
και τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις λιωμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, το
αλατοπίπερο, την πάπρικα, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Πέντε
λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες.
Σε άλλη
κατσαρόλα βάζουμε 3 1/2 φλυτζάνια υγρό - το ζουμί από τις γαρίδες
συμπληρωμένο με νερό - και αλάτι. Μόλις βράσει, προσθέτουμε το ρύζι,
ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο
ελάχιστο και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρύζι περιχυμένο με τη σάλτσα.
πηγή Μamakouzina.tv
|