ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Αφού σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε το κιμά και όταν σοταριστεί προσθέτε το ρύζι , το πελτέ και 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κότας και αφήνετε να πιεί τα υγρά του,στη συνέχεια προσθέτετε τα κάστανα , τα κουκουνάρια, το χυμό πορτοκαλιού και το αποσύρετε από τη φωτιά ,αλατοπιπερώνετε τη γέμιση και την αφήνετε να κρυώσει πριν γεμίσετε τη γαλοπούλα.
Πως θα την ψήσετε...
Γεμίστε με τη γέμιση και ράψτε τη γαλοπούλα για να μή χυθεί η γέμιση. Τοποθετήστε τη στο ταψί με το στήθος προς τα επάνω, σκεπάζοντάς τη με αλουμινόχαρτο το οποίο δεν θα πρέπει να ακουμπάει τη γαλοπούλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάστρα αντί ταψιού.
Βάλτε το ταψί ή τη γάστρα στο φούρνο αφού τον προθερμάνετε στους 220°.
Σιγοψήστε τη γαλοπούλα (υπολογείστε 1 ώρα περίπου για κάθε κιλό) περιχύνοντάς τη τακτικά με το λίπος που συγκεντρώνεται μέσα στο σκεύος. Μισή ώρα πρίν το τέλος αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο (ή ανοίξτε τη γάστρα), ανεβάστε τη θερμοκρασία και πάλι στους 220° και συνεχίστε το ψήσιμο της γαλοπούλας ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Για να σιγουρευτείτε ότι η γαλοπούλα είναι έτοιμη, τρυπήστε τη μέχρι βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι στο πιο παχύ της σημείο. Αφήστε τη περίπου 20 λεπτά πριν τη κόψετε.
πηγή TastyTour |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|