ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ |
 |
Συστατικά:
30 μεσαίες γαρίδες
400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 ξερό κρεμμύδι
4 κ.σ.ελειόλαδο
1 κουταλάκι πολτό τομάτας
1 ποτήρι αποφλοιωμένα τοματάκια
2 κουταλίες μαιντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε
μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τέσσερις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε σε σιγανή θερμοκρασία το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε
το κέλυφος και το εντεράκι κάθε γαρίδας και τις βάζουμε με τη σειρά
τους στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν χρώμα κι αρχίσουν να
κοκκινίζουν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι, τον πολτό
τομάτας, τα απογλοιωμένα τοματάκια, δυο ποτήρια νερό, αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και
σιογοβράζουμε το φαγητό ώσπου το κοφτό μακαρονάκι να απορροφήσει όλα τα
υγρά και να είναι έτοιμο. Εάν η φωτιά σας είναι δυνατή, σίγουρα θα
χρειαστεί να προσθέσετε παραπάνω νερό στο φαγητό. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε από επάνω το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πρέπει
να ξέρετε: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μεγαλύτερες γαρίδες.
Σίγουρα όμως η τιμή τους είναι πιο υψηλή. Το κεφάλι από τις γαρίδες δεν
το πετάμε, γιατί κατά τη διάρκεια του βρασίματος δίνει όλη τη γεύση ατο
κοφτό μακαρονάκι.
πηγή Texnologia.gr
|