ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ |
 |
Συστατικά:
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
150 γρ τυρί φέτα
2 φέτες μπαγιάτικο, ξερό ψωμί
2 αυγά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1/2 κουταλάκι πάπρικα σκόνη
1/2 κουταλάκι κύμινο
30 γρ μαϊντανό
αλάτι |
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Τοποθετείται τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
Ξεπλένετε τον μαϊντανό, ψιλοκόβετε τον μισό και τον ρίχνετε στον κιμά. Τον υπόλοιπο τον κρατάτε κατά μέρος.
Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το προσθέτετε στον κιμά, μαζί με την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο και λίγο αλάτι.
Κατόπιν μουλιάζετε το ψωμί μέσα σε νερό, το στύβετε καλά και το ρίχνετε στον κιμά μαζί με τα αυγά.
Ανακατεύετε καλά όλο το μίγμα, μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές. Το πλάθετε σε 8 μπιφτέκια. Χωρίζετε το τυρί σε 8 ίσα μέρη και τοποθετείται το κάθε κομμάτι στο κέντρο του κάθε μπιφτεκιού, κλείνοντάς το μετά καλά για να σφραγιστεί η φέτα. Τηγανίζετε τα μπιφτέκια σε ένα βαρύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρετε με χοντροκομμένο μαϊντανό.
πηγή 2search.gr
|