ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Βράζουμε αποβραδίς το κολοκύθι σε λίγο νερό το λιώνουμε και το ρίχνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει και το αφήνουμε όλη νύχτα. Την άλλη μέρα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί ρίχνουμε το κολοκύθι και το ανακατεύουμε 5 - 10’. Το βγάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι, τη φρυγανιά, το καρύδι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί (λαδώνοντάς τα με το υπόλοιπο λάδι), βάζουμε το μίγμα και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε την πίτα για ¾ της ώρας σε μέτριο φούρνο. Βράζουμε για 5’ το μέλι με το νερό και τη ζάχαρη και περιχύνουμε την πίτα (κρύα) με το καυτό σιρόπι.
πηγή Gmallos.tripod.com |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|