Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΣΟΥΠΕΣ arrow ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ
Συστατικά:
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζανι ελαιόλαδο
2/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπερι
2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι ή ρίγανη
Σαλατικά (όλα πλυμένα και καλά στραγγισμένα)
Καρδία από 1 μικρό μαρούλι
Καρδιά από 2 αντίδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι ρόκα
3-4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Πλένουμε καλά τη συκωταριά μαζί με τα πνευμόνια και τα γλυκάδια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας σε πολύ μικρά κομμάτια, στο μέγεθος ζαριού.

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομματάκια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 15 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.

Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε 1 κούπα από το ζεστό ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατόπιν, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ακόμα. Είκοσι λεπτά περίπου πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το ρύζι. Δοκιμάζουμε το αλάτι.

Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε λίγο λίγο από το ζεστό ζωμό της μαγειρίτσας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε τη σούπα πασπαλισμένη με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

πηγή IonianGuide.gr

 
< Προηγούμενο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE