Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΖΥΜΑΡΙΚΑ arrow ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ, ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ, ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια φρέσκα μύδια (πλυμένα, καθαρισμένα)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
150 ml ξηρό λευκό κρασί
1 μικρό κύβο βούτυρο
2 γεμάτες χούφτες πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο
455 γραμμάρια ταλιατέλλες με παντζάρια
αλάτι & φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
πέστο (πατήστε εδώ για τη συνταγή)

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Βάλτε το λάδι ελιάς σε ένα πολύ ζεστό, με παχύ πάτο, ψηλό τηγάνι και αμέσως προσθέστε τα μύδια και το σκόρδο. Σκεπάστε με ένα καπάκι και κουνήστε για περίπου 20 δευτερόλεπτα - θα τσιτσιρίζει με μανία. Μετά προσθέστε το λευκό κρασί. Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε τα στη δυνατή φωτιά για περίπου 1-2 λεπτά. Έτσι τα μύδια θα ανοίξουν μόνα τους (πετάξτε αυτά που έχουν παραμείνει κλειστά). Προσθέστε το βούτυρο και τον μαϊντανό και απομακρύνετε από τη φωτιά.

Ταυτόχρονα μαγειρέψτε τις ταλιατέλλες μα παντζάρια σε βραστό, αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Απαλά ανακατέψτε τις ταλιατέλλες και τα μύδια, μέχρι οι χυμοί μόλις να σκεπάζουν τα ζυμαρικά, μετά δοκιμάστε για αλατοπίπερο και σερβίρετε μαζί με μια πλούσια κουταλιά από πέστο από πάνω.

 

πηγή Cooking.exnet.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE