Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΖΥΜΑΡΙΚΑ arrow ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΤΚΑΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΤΚΑΣ
Συστατικά:
500 γρ. σπαγέτι
¼ φλιτζανιού βότκα ανακατεμένη με 1 κουταλάκι ξίδι
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
120 γρ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα
βασιλικός (ξηρός ή φρέσκος κατά τη γεύση)
μαϊντανός κομμένος
180 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή όσο χρειαστεί
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, περίπου για 10 λεπτά. Στο μεταξύ τους βάζουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το μίγμα της βότκας σε τρεις δόσεις, αφήνοντάς το να μειωθεί καλά μετά από κάθε δόση. Προσθέτουμε τον κιμά στο μίγμα του κρεμμυδιού και σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει.

Κάνουμε πουρέ (ή λιώνουμε) τις ντομάτες με το χυμό τους και το βάζουμε στο μίγμα του κιμά, μαζί με το βασιλικό, τα μανιτάρια, τις ελιές με το χυμό τους και το μαϊντανό. Σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες ανακατεύοντας πού και πού. Δοκιμάζουμε πριν σερβίρουμε: η σάλτσα θα πρέπει να έχει γεύση προς το αλμυρό.

Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, τα αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

 

πηγή Υumyum.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE