Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΖΥΜΑΡΙΚΑ arrow ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ
Συστατικά:
300 γρ. γαρίδες
300 γρ. μύδια και στρείδια με το κέλυφος
300 γρ. καλαμαράκια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλάκι τριμμένη καυτερή πιπεριά
300 γρ. σουπιές
αλάτι, μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Καθαρίζετε τα μύδια και τα στρείδια και τα αφήνετε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μία ώρα. Κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνετε τα πλοκάμια ολόκληρα. Μην αποφλοιώσετε τις γαρίδες. Ρίχνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τα μύδια και τα στρείδια για να τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Πετάτε όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα καλαμαράκια, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σοκαριστούν λίγο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις περάσουν 10 λεπτά προσθέτετε και τις γαρίδες, τα στρείδια και τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και ψήνετε για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι. Στο μεταξύ βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά. Το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρετε.

 

πηγή Gourmed.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE