ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ |
 |
Συστατικά:
4 μπριζόλες χοιρινές
2 κουταλlές αλεύρι
λίγο αλάτι και πιπέρι
1κουταλάκι πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μουστάρδας
1 /2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 /2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
2 κουταλιές κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
4 φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι, πιπέρι
|
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένετε τις μπριζόλες, τις σκουπίζετε καλά και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Τις αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με πάπρικα και λίγο πιπέρι. Ψήνετε τις μπριζόλες στη σχάρα του φούρνου, αλείφοντάς τες κάθε τόσο με το λάδι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Μόλις ψηθούν, τις βάζετε σε μια πιατέλα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το ζωμό του κρέατος, το κρεμμύδι τριμμένο και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ελαττωθούν στο μισό τα υγρά υλικά.
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε στο ζωμό και ανακατεύετε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
πηγή Gourmed.gr
|