Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΚΡΕΑΤΙΚΑ arrow ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
Συστατικά:
1 ½ κιλό αρνάκι( 2 μπουτάκια με το κόκαλο)
250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
ο χυμός 2 λεμονιών
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού καυτού νερό(προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβετε πρώτα στη μέση, αφαιρείτε το πράσινο φύτρο τους και τις μπήγετε στα αρνίσια μπουτάκια-αφού κάνετε σχισμές με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Βάζετε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετείτε τις πατάτες. Σκορπίζετε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το νερό με τον κύβο. Περιχύνετε το φαγητό με αυτό το μείγμα.

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στους 180-200 C για 1 ώρα και 30’. Αφαιρείτε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζετε τους κύβους του τυριού. Συνεχίζετε το ψήσιμο 10’-15’ ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

 

πηγή Ιcookgreek.com

 
< Προηγούμενο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE