ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΡΥΔΙΟΥ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ |
 |
Συστατικά:
600 γραμμ. μελιτζάνες
2 πατάτες
5 σκελίδες σκόρδο
80 γραμμ. καρύδια ψίχα
200 γραμμ. λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε λάδι)
λίγο δυόσμο
λίγο μαϊντανό
λίγη φρέσκια λουίζα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
μερικά κλαδάκια σέλινου
ελαιόλαδο
μπαχάρι
πιπέρι σε κόκκους
2 δαφνόφυλλα
|
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακριές φέτες, τις αφήνουμε για 1 ώρα σε αλατισμένο νερό και μετά τις ψήνουμε στη σχάρα.
Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά βράζοντας 2 πατάτες. Κατόπιν τις βάζουμε με λειωμένο σκόρδο στο μπλέντερ και χτυπώντας προσθέτουμε καρύδι, που το έχουμε επίσης πολτοποιήσει στο γουδί, ύστερα το σκόρδο, ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, καθώς και φρέσκια λουϊζα. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν αλοιφή, Απλώνουμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας, βάζουμε στο κέντρο καθεμιάς τη γέμιση (σκορδαλιά και λιαστές ντομάτες), τυλίγουμε τα ρολάκια και τα δένουμε, με ζεματισμένα κλαδάκια σέλινου. Βάζουμε τα ρολάκια σε λάδι με το μπαχάρι, το πιπέρι σε κόκκους και τα δαφνόφυλλα και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε όταν θέλουμε και γαρνίρουμε όπως επιθυμούμε.
πηγή Gonia.gr
|