 |
Συστατικά:
4 αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκιες με το κοτσανάκι τους
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
4 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
6 μικρές πατάτες
4 μικρά καρότα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορνφλάουρ
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (ή
μία κουταλιά αποξηραμένο) .
1/2 φλιτζάνι νερό
χυμό από δύο λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
|
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ζεσταίνεις στην κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Ρίχνεις στην κατσαρόλα τα ξερά κρεμμύδια, το καρότο, τις πατάτες και τέλος τις αγκινάρες, με το κυρτό μέρος προς τα επάνω, γιατί το κάτω μέρος, η καρδιά της αγκινάρας είναι πιο ευαίσθητη στο μαύρισμα. Ρίχνεις το νερό να σκεπάζει τις αγκινάρες και προσθέτεις λίγο από το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζεις το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20-25 λεπτά περίπου. Λίγο πριν μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά, προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Κλείνεις τη φωτιά.
Βάζεις σε ένα φλιτζάνι λίγες κουταλιές κρύο νερό και διαλύεις το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Προσθέτεις λίγο ζωμό από το φαγητό και ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα. Την ανακινείς και αφήνεις το φαγητό πάνω στο ζεστό μάτι για να πήξει η σάλτσα.
πηγή Αrapina.gr
|