Συστατικά:
1/2 κιλό φύλλο για πίττες ή 6-8 φύλλα σπιτικά
1 κιλό γάλα πλήρες (εάν είναι δυνατόν πρόβειο)
6 αυγά
3-4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό ή αλεύρι σκληρό
300 γρ. σκληρή φέτα τριμμένη
200 γρ. σκληρό ή ημίσκληρο τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα, Σαν Μιχάλη)
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος για την κρέμα (αν το γάλα είναι πρόβειο δεν είναι απαραίτητο)
βούτυρο γάλακτος για το άλειμμα των φύλλων
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής. Στο κρύο γάλα ρίχνετε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι και το χτυπάτε με το σύρμα των αυγών για να ανακατευτεί. Ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα με ξύλινη σπάτουλα για να μη σβολιάσει. Ρίχνετε και το βούτυρο. Όταν αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει αποσύρετε από τη φωτιά. Έχετε στο μεταξύ χτυπήσει καλά τα αυγά σ' ένα βαθύ μπολ και ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα της κρέμας στα αυγά χτυπώντας τα συνεχώς. Στο τέλος προσθέτετε και τα τυριά και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε στο ταψί τα μισά φύλλα από κάτω αλείφοντας τα με βούτυρο ένα ένα. Απλώνετε την κρέμα με το σιμιγδάλι και τα τυριά σε μια στρώση. Απλώνετε και τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα πάλι με βούτυρο. Στο τελευταίο φύλλο ραντίστε με νερό. Ψήνετε την πίτα για 45' (έως ότου ροδίσει καλά) περίπου και στους 1800 προθερμασμένου φούρνου.