Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΨΑΡΙΑ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ arrow ΠΑΕΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ

ΠΑΕΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ
Συστατικά:
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
12 μεγάλες καραβίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
250 γρ. μύδια
250 γρ. γυαλιστερές ή στρείδια
1 φλιτζάνι ζωμό από τα θαλασσινά
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
300γρ. αρακά βρασμένο(προαιρετικά)
2 κόκκινες πιπεριές ψημένες και ξεφλουδισμένες
30 τριχούλες κρόκο διαλυμένες σε λίγο ζεστό νερό
1 κουτ. τσαγιού γλυκιά πάπρικα..
6 φλιτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών(5+1)
500 γρ. (2 φλιτζάνια) ρύζι αρμπόριο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για διακόσμηση

ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. Ψήνετε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου για 10’-12’, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια.

2. Πλένετε και καθαρίζετε τις καραβίδες και τις γυαλιστερές ή τα στρείδια. Αχνίζετε τα θαλασσινά σε ένα τηγάνι, πετάτε τα κλειστά, σουρώνετε το νερό τους σε ένα τουλπάνι και το κρατάτε.

3. Ζεσταίνετε σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι ή σε μια παεγιέρα το μισό λάδι και σοτάρετε καραβίδες ολόκληρες, ακαθάριστες μέχρι να ροδίζουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι και όταν κρυώσουν λίγο αφαιρείτε τα κεφάλια και τα κελύφη. Κρατάτε 3-4 ακαθάριστες για διακόσμηση. Χτυπάτε τα κελύφη και τα κεφάλια στο μπλέντερ με λίγο νερό μέχρι να γίνουν πολτός. Σουρώνετε τον πολτό μέσα σε ένα τουλπάνι και τον κρατάτε σε ένα μπολ.

4. Σοτάρετε στην παεγιέρα, στο λάδι από τις καραβίδες, το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Τα σβήνετε με το κρασί και 1 φλιτζάνι νερό. Ρίχνετε και τον πολτό από τις καραβίδες που ετοιμάσατε και το νερό από τα θαλασσινά και βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτά για 40’. Μεταφέρετε την σάλτσα σε ένα μπολ σκουπίζετε την παεγιέρα με χαρτί κουζίνας, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και τα καλαμαράκια. Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνετε και το σοτάρετε ανακατεύοντάς το γρήγορα.

5. Ρίχνετε τη σάλτσα από το μπολ, τον κρόκο, την πάπρικα και λίγο λίγο το ζεστό ζωμό λαχανικών, ανακατεύεται κάθε τόσο. Βράζετε το ρύζι για 15' σε δυνατή φωτιά και 5' πριν συμπληρωθεί το βράσιμο προσθέτετε τις καραβίδες με τα θαλασσινά και τις πιπεριές ή τον αρακά, αν το χρησιμοποιείτε.

6. Αφήνετε την παέγια για 5'-6' να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα. Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού και με τις καραβίδες που κρατήσατε και τη σερβίρετε μέσα από την παεγιέρα.

 

πηγή Αrapina.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE