Συστατικά:
Υλικά για 4 άτομα
2 φλιτζάνια κριθαράκι
8 μεγάλες γαρίδες
1 ντομάτα
1 φλιτζάνι βρασμένα κουκιά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 γρ. σαφράν
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το ραντίζουμε με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλήσει.
Μουσκεύουμε το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά.Αφού βγάλει το χρώμα και το άρωμά του, το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε την ντομάτα στη μέση, ξεσποριάζουμε και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα κουκιά, την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τις γαρίδες, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.