Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΨΑΡΙΑ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ arrow ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Συστατικά:
1 κιλό καραβίδες
3 κρεμμύδια μέτρια
6 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
80 γραμμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
60 γραμμ. αποξηραμένα σύκα
100 γραμμ. αποξηραμένους χουρμάδες
80 γραμμ. αποξηραμένα βερίκοκα
50 γραμμ. κουκουνάρι
2 κ.σ. ξίδι
Λίγη μαύρη ζάχαρη
200 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κιλό ντομάτες ώριμες
Χυμό 2 πορτοκαλιών
1 κ.γ. νεσκαφέ
Λίγο γλυκάνισο αστερία
Ελαιόλαδο
Λίγο ούζο
250 γραμμ. ρύζι μπασμάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ:
    
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και χωρίστε το μίγμα σε τρία μέρη. Ψιλοκόψτε τα ξερά φρούτα σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι σκεπασμένα μαζί με το κουκουνάρι, το ξίδι, τη μαύρη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφού τα ραντίσετε με το ζωμό κοτόπουλου, ψήστε τα στο φούρνο στους 150 °C για 1 ώρα.

Στη συνέχεια, σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και αφού τα σβήσετε με το χυμό πορτοκάλι, προσθέστε και το νεσκαφέ, το γλυκάνισο αστερία και τις ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες.

Αν δεν έχουν καλό κόκκινο χρώμα, προσθέστε και μία κουταλιά πελτέ. Αφήστε το μίγμα να βράσει με χαμηλή φωτιά για πολλή ώρα.

Περάστε το από ψιλό τρυπητό. Παράλληλα, βράστε το ρύζι μπασμάτι σε ζεστό νερό και μόλις είναι έτοιμο, κρυώστε το.

Στη συνέχεια, σοτάρετε το σε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό και αλατοπιπερώστε το.

 

πηγή Recipes-of-cooking.pblogs.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE