ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ |
 |
Συστατικά:
1 κιλό καραβίδες
3 κρεμμύδια μέτρια
6 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
80 γραμμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
60 γραμμ. αποξηραμένα σύκα
100 γραμμ. αποξηραμένους χουρμάδες
80 γραμμ. αποξηραμένα βερίκοκα
50 γραμμ. κουκουνάρι
2 κ.σ. ξίδι
Λίγη μαύρη ζάχαρη
200 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κιλό ντομάτες ώριμες
Χυμό 2 πορτοκαλιών
1 κ.γ. νεσκαφέ
Λίγο γλυκάνισο αστερία
Ελαιόλαδο
Λίγο ούζο
250 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
|
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και χωρίστε το μίγμα σε τρία μέρη. Ψιλοκόψτε τα ξερά φρούτα σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι σκεπασμένα μαζί με το κουκουνάρι, το ξίδι, τη μαύρη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφού τα ραντίσετε με το ζωμό κοτόπουλου, ψήστε τα στο φούρνο στους 150 °C για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και αφού τα σβήσετε με το χυμό πορτοκάλι, προσθέστε και το νεσκαφέ, το γλυκάνισο αστερία και τις ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αν δεν έχουν καλό κόκκινο χρώμα, προσθέστε και μία κουταλιά πελτέ. Αφήστε το μίγμα να βράσει με χαμηλή φωτιά για πολλή ώρα.
Περάστε το από ψιλό τρυπητό. Παράλληλα, βράστε το ρύζι μπασμάτι σε ζεστό νερό και μόλις είναι έτοιμο, κρυώστε το.
Στη συνέχεια, σοτάρετε το σε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό και αλατοπιπερώστε το.
πηγή Recipes-of-cooking.pblogs.gr
|