Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ arrow ΚΑΜΨΗ & ΦΙΜΩΣΗ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΕΟΥΣ

ΚΑΜΨΗ & ΦΙΜΩΣΗ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΕΟΥΣ

Κάμψη & Φίμωση: όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τις συνηθέστερες παθήσεις πέους

Η Νόσος του Peyronie (Περονί) χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό ουλώδους ιστού στον ινώδη χιτώνα, που περιβάλλει τα στυτικά σώματα του πέους. Στη οξεία φάση προκαλεί πόνο, καμπυλότητα και κάμψη, συνήθως κατά τη διάρκεια της στύσης. Αργότερα, στη χρόνια φάση χαρακτηρίζεται από την κάμψη του πέους (στράβωμα πέους), η οποία όταν είναι πολύ μεγάλη, εμποδίζει την είσοδο του πέους στον κόλπο και τη σεξουαλική επαφή.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε το 1995 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η νόσος του Peyronie εμφανίζεται σε περίπου 1% των ανδρών. Είναι πιο συνηθισμένο μεταξύ των ηλικιών 45 και 60, αλλά το ίδιο συμβαίνει και σε νεαρούς και ηλικιωμένους άνδρες. Η ακριβής συχνότητα είναι δύσκολο να μελετηθεί εξάλλου, λόγω της απροθυμίας των ασθενών να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για την πάθησή τους.
Η Νόσος Περονί πήρε την ονομασία της από τον Γάλλο Gigot de la Peyronie, ο οποίος ήταν Χειρουργός του Λουδοβίκου 15ου και δημοσίευσε άρθρο τo 1743, το οποίο αφορούσε μια ομάδα ασθενών που παρουσίαζαν αυτό το πρόβλημα.

Ποια είναι η αιτιολογία της νόσου Περόνι;

Η ακριβής αιτία της νόσου του Peyronie είναι άγνωστη, αλλά πιθανολογείται ότι συχνά προκαλείται από τραύμα στο πέος (π.χ. τραυματισμού σε πολύ έντονη σεξουαλική δραστηριότητα).

Διάγνωση       

Οι κλινικές εξετάσεις πραγματοποιούνται πάντα όταν το πέος είναι χαλαρό (χάλαση), αλλά και σε στύση και στη συνέχεια εξετάζεται η ύπαρξη ή μη σκληρίας που εντοπίζεται κατά την ψηλάφηση, η κάμψη του πέους, όπως και η ύπαρξη ή μη πόνου κατά την στύση.

Μια ακόμη σημαντική κατάσταση που μπορεί να προκύψει στα ζήτημα της ανδρολογίας είναι η φίμωση. Ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες για την κατάσταση αυτή.
Τι είναι η φίμωση του πέους;
Φίμωση είναι η πάθηση του πέους, κατά την οποία δεν είναι δυνατή η αποκάλυψη της βαλάνου. Η φίμωση, ουσιαστικά οφείλεται στη στένωση που παρουσιάζει το προστατευτικό δερματικό κάλυμμα που καλύπτει τη βάλανο , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τραβηχτεί προς τα πίσω και να αποκαλύπτεται επώδυνα η κεφαλή του πέους.

fimosi.jpg


Η φίμωση πέους δεν αποτελεί μια πάθηση μόνο των ενηλίκων, αλλά εκδηλώνεται και σε παιδιά, εφήβους, ακόμα και σε νεογνά. Στο 99% των περιπτώσεων που η πάθηση υπάρχει εκ γενετής, παρατηρείται πως το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί από μόνο του μέχρι την εφηβεία.

Για την διάγνωση της φίμωσης αρκεί η κλινική εξέταση από τον θεράποντα ιατρό. Ο ιατρός αφού ενημερωθεί για το ιστορικό του ασθενή, στη συνέχεια θα προβεί σε φυσική εξέταση, ενώ επιπλέον εξετάσεις, συνήθως δεν είναι απαραίτητες.

Πως αντιμετωπίζεται η φίμωση;

Η αντιμετώπιση της φίμωσης πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χειρουργική επέμβαση της  περιτομής.
Η περιτομή πέους πραγματοποιείται για θρησκευτικούς λόγους στην κουλτούρα των Μουσουλμάνων, κυρίως στη βρεφική ηλικία. Η περιτομή επιλέγεται ως μέθοδος θεραπείας, όταν γύρω από το ίδιο το δέρμα, δημιουργείται ένας δακτύλιος, ο οποίος δυσκολεύει ή εμποδίζει την αποκάλυψη της βαλάνου ή στην περίπτωση που υπάρχει επώδυνη στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Η περιτομή αποτελεί στις μέρες μας μια επέμβαση ρουτίνας. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στους ενήλικες και σε μεγάλες ηλικίες, ενώ στα παιδιά γίνεται με γενική νάρκωση. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, τοποθετούνται απορροφήσιμα ράμματα και το τραύμα επουλώνεται πλήρως μέσα σε ένα διάστημα 20 – 25 ημερών.
Ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια κιόλας μέρα, ενώ μπορεί να επιστρέψει πολύ σύντομα στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Αν θέλεις κι εσύ να ενημερωθείς πλήρως για τα παραπάνω ζητήματα, επισκέψου την ιστοσελίδα του Athens Urology και κλείσε το ραντεβού σου με την κ. Ιωάννη Μπελημπασάκη, χειρουργό ανδρολόγο ουρολόγο!

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE