Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΚΡΕΑΤΙΚΑ arrow ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
mosxarilemon.jpg

Συστατικά: (για 4 άτομα)
500γρ. φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κάπαρη (σπυριά) τουρσί
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να θωρακιστούν και να ροδίσουν ελαφρά.

Αν το τηγάνι μας είναι μικρό τότε τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια μας σε 2-3 δόσεις.

Αφαιρούμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει εντελώς.

Προσθέτουμε τη κάπαρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να βγάλει τα αρώματα της.

Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα ένα λεπτό.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά και ρίχνουμε στο τηγάνι το δυόσμο και τα φιλετάκια.

Ψήνουμε το φαγητό μας για ακόμα 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αρωματιστεί το κρέας.

Σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι με πατάτα πουρέ και λαχανικά στον ατμό.

Καλή Όρεξη!

 

πηγή TROMAKTIKO

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE