ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Βάζουμε το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να θωρακιστούν και να ροδίσουν ελαφρά. Αν το τηγάνι μας είναι μικρό τότε τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια μας σε 2-3 δόσεις. Αφαιρούμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε τη κάπαρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να βγάλει τα αρώματα της. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα ένα λεπτό. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά και ρίχνουμε στο τηγάνι το δυόσμο και τα φιλετάκια. Ψήνουμε το φαγητό μας για ακόμα 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αρωματιστεί το κρέας. Σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι με πατάτα πουρέ και λαχανικά στον ατμό. Καλή Όρεξη!
πηγή TROMAKTIKO |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|