Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ : ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη του πλανήτη και το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων, περίπου 130 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Το νησί δεν είναι παρά η άκρη του κρατήρα ενός γιγαντιαίου υποβρυχίου ηφαιστείου, που σύμφωνα με τους γεωλόγους εξερράγη το 1500 π.Χ στην πιό βίαιη ηφαιστειακή έκρηξη που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Η έκρηξη είχε σαν αποτέλεσμα την βύθιση σημαντικού μέρους του νησιού και την εξαφάνιση του Μινωικού πολιτισμού στην Κρήτη. Πιστεύεται ότι ο καπνός και η στάχτη από την έκρηξη έφτασε σε ύψος 36 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της γης και ότι ο προϊστορικός οικισμός Ακρωτήρι, στην νοτιοδυτική άκρη του νησιού θάφτηκε κάτω από 40 μέτρα στάχτη. Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν, φυσικά, η εξαφάνιση του Μινωικού πολιτισμού στην Κρήτη. Τα Μινωικά λιμάνια καταστράφηκαν από το παλιρροιακό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη και οι πόλεις και οι καλλιεργημένες εκτάσεις του νησιού θάφτηκαν κάτω από την στάχτη της Σαντορίνης. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αν και δεν γνωρίζουμε την πραγματική έκταση της έκρηξης, ήταν τεράστια!


Σήμερα το νησί είναι ένας από τους γνωστότερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου λόγω του δραματικού τοπίου που δημιουργήθηκε από την έκρηξη εκείνη. Οι τρεις πόλεις που ατενίζουν το ηφαίστειο από την άκρη του κρατήρα, τα Φηρά, η Οία και το Ημεροβίγλι είναι κατά βάση θέρετρα γεμάτα ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ που εξυπηρετούν ένα και μοναδικό σκοπό: την δίψα των επισκεπτών για το απίστευτο θέαμα που παρουσιάζει η δύση του ηλίου από την άκρη του κρατήρα.
Οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης ισχύουν με το παραπάνω στην Σαντορίνη: οι τιμές για τα πάντα είναι από τις υψηλότερες στην Ελλάδα, λόγω της μαζικής προσέλκυσης τουριστών και του περιορισμένου μεγέθους του νησιού. Η τιμή για διπλό δωμάτιο σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Οίας μπορεί εύκολα να ξεπερνά τα 500€ την ημέρα. Ευτυχώς, η Σαντορίνη προσφέρει όλων των ειδών τα καταλύματα για όλων των ειδών τα εισοδήματα.
Η πρωτεύουσα, τα Φηρά είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυσύχναστη πόλη του νησιού. Το καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα συνεχές πάρτυ και τα στενά σοκάκια της κατακλύζονται από νέους και όχι και τόσο νέους διασκεδαστές. Τα Φηρά τον Αύγουστο θυμίζουν Ίμπιθα.
Το λιμάνι του νησιού είναι κάτω ακριβώς από τα Φηρά, στην βάση του βράχου, από όπου φεύγουν τα καραβάκια για τη Νέα Καμμένη, το ηφαίστειο στη μέση της καλντέρας, και όπου δένουν τα πλοία που ενώνουν το νησί με τον Πειραιά και άλλους προορισμούς. Οι περισσότεροι επισκέπτες της Σαντορίνης πηγαίνουν στη Νέα Καμμένη για μια μοναδική εμπειρία: την ευκαιρία να περπατήσουν πάνω σε ένα ζωντανό ηφαίστειο. Μην διανοηθείτε να βγάλετε τα παπούτσια σας γιατί η μαύρη γη κάτω από τα πόδια σας καίει. Στη Νέα Καμμένη μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε πάνω από ιαματικές πηγές, μέσα στην θάλασσα, που ξεπηδούν μέσα από τον ηφαιστειακό βυθό.

Από τα Φηρά υπάρχει πέτρινο μονοπάτι, με 600 σκαλιά, που οδηγεί στο λιμάνι. Για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να περπατήσουν τόσα σκαλιά, υπάρχει τελεφερίκ αλλά και ο παραδοσιακός τρόπος, δηλαδή τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια που ανεβοκατεβαίνουν το στενό μονοπάτι.
Το Ημεροβίγλι, λίγο βόρεια από τα Φηρά, είναι πιό ήσυχο και έχει μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία του νησιού. Η θέα από εδώ είναι καλύτερη από ό,τι από τα Φηρά, αφού στην θέα από το Ημεροβίγλι περιλαμβάνονται και τα Φηρά από ψηλά, κρεμασμένα πάνω στον βράχο.
Η θέα στη Σαντορίνη είναι σημαντική. Οι παραλίες του νησιού δεν είναι σπουδαίες και το νησί είναι μικρό και δεν προσφέρει πολλές δραστηριότητες, γι' αυτό οι περισσότεροι επισκέπτες του έρχονται εδώ κυρίως για τη θέα της καλντέρας.
Ένα από τα πιό ενδιαφέροντα στοιχεία του νησιού εκτός του ηφαιστείου είναι η μακρά οινοποιητική παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η ηφαιστειακή γη της Σαντορίνης είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες που ευνοούν την καλλιέργεια αμπελώνων και παράγουν δυνατά και ξηρά λευκά κρασιά.

Η Σαντορίνη είναι ονομασία προέλευσης οίνου και αυτό γίνεται εμφανές από τους αμπελώνες που καλύπτουν μεγάλο μέρος των εδαφών της. Πολλά τοπικά οινοποιεία έχουν δημιουργήσει πρατήρια πώλησης και αίθουσες δοκιμής των κρασιών τους. Τα περισσότερα από αυτά είναι στα χωριά Μέσα Γωνιά και Έξω Γωνιά. Άλλα αξιοθέατα της Σαντορίνης είναι το Ακρωτήρι, στη νότια άκρη του νησιού, όπου συνεχίζονται οι ανασκαφές της προϊστορικής κοινότητας, και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στην κορυφή του μοναδικού βουνού του νησιού, από όπου μπορείτε να απολαύσετε θέα ολόκληρης της Σαντορίνης.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Η καλντέρα, με την απίθανη θέα του δειλινού.
Τα ξενοδοχεία στην Οία και το Ημεροβίγλι.
Το νησάκι της Νέας Καμμένης, που είναι ένα ζωντανό ηφαίστειο.
Εστιατόρια όπως το 1800 στην Οία και το Selene στα Φηρά.


Για περισσότερες πληροφορίες το Entercity.gr σας προτείνει το Ταξιδιωτικό Γραφείο SMART TRAVEL

Λ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ 60. ΤΚ 71 202 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2810 333553 – 333503 – ΦΑΞ 2810 331178

 

https://www.smartravel.gr/ – email: info@smartravel.gr


 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΡΟΔΟΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ : ΡΟΔΟΣ

Η Ρόδος, το νησί των Ιπποτών, είναι ένα από τα πρώτα νησιά της Ελλάδας που ανέπτυξε τις τουριστικές υποδομές του. Είναι προικισμένη με ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία. Η Ρόδος είναι ένα νησί με παγκόσμια φήμη. Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες ταξιδιώτες απ' όλο τον κόσμο την επισκέπτονται για να την γνωρίσουν. Χάρη στις φυσικές της ομορφιές, τα ανεπανάληπτα ιστορικά μνημεία της και τις εξαιρετικές τουριστικές υποδομές της αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παραθεριστικούς προορισμούς.



Όταν οι Ολύμπιοι θεοί επικράτησαν των Γιγάντων, ο Δίας αποφάσισε να μοιράσουν τη γη. Όμως, ο ήλιος έλειπε κι έτσι έμεινε χωρίς δική του γη. Ως δίκαιος αρχηγός, ο Δίας του υποσχέθηκε ότι θα του έδινε το πρώτο κομμάτι στεριάς που θα αναδύονταν από τη θάλασσα. Εκείνη την ώρα από τα βάθη του Αιγαίου ξεπήδησε ένα πανέμορφο νησί. Μόλις αντίκρισε το φως του ήλιου άνθισε και απέραντα καταπράσινα δάση και κοιλάδες με τρεχούμενα νερά γέμισαν τις εύφορες εκτάσεις του κάνοντάς το να μοιάζει με σμαράγδι που κολυμπά στο πέλαγος. Ο ήλιος το ερωτεύθηκε και από τότε λούζει με τις χρυσές αχτίδες του την Ρόδο, το νησί του, χαρίζοντάς την τον τίτλο της ηλιόλουστης νήσου. Έτσι, σύμφωνα με την μυθολογία εξηγείται το γεγονός ότι η Ρόδος είναι το νησί με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια. Είναι το φωτεινότερο και λαμπερότερο νησί της Μεσογείου.

 


Για περισσότερες πληροφορίες το Entercity.gr σας προτείνει το Ταξιδιωτικό Γραφείο SMART TRAVEL

Λ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ 60. ΤΚ 71 202 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2810 333553 – 333503 – ΦΑΞ 2810 331178

 

https://www.smartravel.gr/ – email: info@smartravel.gr

 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΜΥΚΟΝΟΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ : ΜΥΚΟΝΟΣ

 

Η Μύκονος είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί του κόσμου, πιο φημισμένο από το Capri και από τη Hawaii. Βρίσκεται μεταξύ των Νησιών Τήνου και Νάξου. Έχει ελάχιστη βλάστηση, έκταση 85 τετρ. χιλιομέτρων, οι ακτές της έχουν περιφέρεια 80 χιλιομέτρων και πληθυσμό 5.500 ατόμων.
Είναι το πιο γνωστό νησί του Αιγαίου, με διεθνή φήμη, πολλά αξιοθέατα, καταπληκτικές παραλίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και γνωστές προσωπικότητες που προτιμούν τη Μύκονο για τις διακοπές τους.
Οι ανεμόμυλοι και οι εκατοντάδες λευκές εκκλησίες μαζί με τον Πέτρο, τον πελεκάνο είναι οι χαρακτηριστικές μορφές της Μυκόνου
Η πρόσβαση στο Νησί είναι δυνατή με πολλούς τρόπους:

Με αεροπλάνο από την Αθήνα (πάνω από 10 πτήσεις την ημέρα), από τη Ρόδο, Σαντορίνη, Κρήτη καθώς και από όλο τον κόσμο με τακτικές πτήσεις charters.

Mε πλοίο από τον Πειραιά (94 Ν.Μ.), τη Ραφήνα (71 Ν.Μ.), τα Δωδεκάνησα την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Από τη Μύκονο αναχωρούν πλοιάρια για τη Δήλο.

Πώς θα πάτε: 

Με φέρρυ από τον Πειραιά
Πληροφορίες: Λιμεναρχείο Πειραιώς, τηλ: 01/4226000

Με φέρρυ από τη Ραφήνα
Πληροφορίες: Λιμεναρχείο Ραφήνας, τηλ: 0294/22300


Για περισσότερες πληροφορίες το Entercity.gr σας προτείνει το Ταξιδιωτικό Γραφείο SMART TRAVEL

Λ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ 60. ΤΚ 71 202 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2810 333553 – 333503 – ΦΑΞ 2810 331178

https://www.smartravel.gr/ – email: info@smartravel.gr

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE