Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 λίτρο νερό
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. ανθότυρο ή φέτα
1 αυγό
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
ή 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 αυγό για το άλειμμα
Συστατικά:
1/2 κιλό φύλλο για πίττες ή 6-8 φύλλα σπιτικά
1 κιλό γάλα πλήρες (εάν είναι δυνατόν πρόβειο)
6 αυγά
3-4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό ή αλεύρι σκληρό
300 γρ. σκληρή φέτα τριμμένη
200 γρ. σκληρό ή ημίσκληρο τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα, Σαν Μιχάλη)
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος για την κρέμα (αν το γάλα είναι πρόβειο δεν είναι απαραίτητο)
βούτυρο γάλακτος για το άλειμμα των φύλλων
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 λίτρο νερό
1 αυγό
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
1 κιλό μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
8 κουταλιές της σούπας ΨΑWανιά τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
για το άλειμμα
Για τη σαντιγί
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη